Witam!
Pora napisać parę słów o lataniu Invictusem. Invi byl zdecydowanie zwycięzcą dnia na naszym spotkaniu! Tego się nie spodziewałem po amatorsko robionym latawcu. Bardzo ładne wykonanie i dobre materiały. Niesamowita fluo zieleń i przezroczyste panele z mylaru dają latawcowi profesjonalny wygląd. W powietrzu latawiec zachowuje się bardzo dobrze zarówno na plecach w obrotach lazy jak i w backspinach. Łatwo i wyjątkowo ładnie robi kometę. Bez problemu nawija się w YoYo. Jedynie przy bardzo silnych wiatrach, z racji użytych materiałów końcówki skrzydeł wpadają w wibracje.
Zbyszek
Ostatnio zmieniony przez Boopsi dnia Nie Lut 24, 2013 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Cieszę się, że latawce się podobały, tak wykonanie jak i latanie, co już nie jest moja zasługą Projekty są warte uwagi i wykonania bo oba latają naprawdę nieźle. Modyfikacje w budowie generują pewne zmiany w efekcie końcowym. Ale myślę, że charakterystyka latawców mimo zmian w konstrukcji została utrzymana . Finalne zachowanie latawca generuje jednak chyba głównie kształt żagla. _________________ EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2)