Forum Latawce Akrobacyjne Strona Główna Latawce Akrobacyjne
Forum Miłośników Sportów Latawcowych

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Invictus #2 (Davide Equizzi)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latawce Akrobacyjne Strona Główna -> Testy i opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sztender

PostWysłany: Pon Lut 27, 2012 16:19    Temat postu: Invictus #2 (Davide Equizzi) Odpowiedz z cytatem

No to tak, latawiec nie dla wszystkich, potrafi być szybki i jest mocno nadsterowny do tego stopnia, że czasem ciężko go wyciągnąć.
Bardzo specyficzna konstrukcja nie wybacza błędów. A że dużo ich robię to w pewnym momencie wręcz nabawiłem się frustracji. Generuje całkiem duży ciąg jak powieje. Uzda bardzo na zewnątrz, w powietrzu wygląda na mocno odchylony do tylu, i co ciekawe w "pionie" przechodzi za głowę nim zgubi ciśnienie.

Moja konstrukcja jest za słaba w silnym wietrze. Rury "decathlonowe" w widoczny sposób pracują na końcach skrzydeł, na szczęście tylko w górnej granicy wiatrowej gdzieś powyżej >25km. Niestety, nie wytrzymały 1,5h latania w silnym wietrze i notorycznego walenia dziobem, strzeliła rura przy dziobie na LE. (skończy się chyba pełnym skysharkiem, jednak to rozpiętość 2,5m)

Nakręciłem jakiś materiał to zmontuje jakaś "dłużyznę" Wink. Tricki też robi specyficznie nie jest prosto Wink Po 1h latania oswoiłem się z nim na tyle, że latanie przestało być frustrujące a zaczęło być przyjemne. Udało mi się nawet wykonać jakieś ewolucje ale mam wrażenie, że na OVERZE tricki są znacznie prostsze i bardziej przewidywalne Wink No teraz latać i pokombinować z ustawieniami Wink
EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pon Lut 27, 2012 16:19    Temat postu:

Powrót do góry
sztender

PostWysłany: Wto Lut 28, 2012 00:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Film lepszy wyszedł niż latanie Cool
http://www.youtube.com/watch?v=mLa7yt_3R4Y&feature=youtu.be
Powrót do góry
sztender

PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polatałem trochę, powalczyłem z uzda. Jest znacznie lepiej. Nadsterowność spadła do poziomu akceptowalnego (dla mnie). Pompowanie na małym wietrze już coś daje. Latawiec równiej odpowiada na porywy wiatru. Jeszcze pewnie jest trochę pracy z tym ale zrobił się "przyjaźniejszy" Wink Co nie zmienia faktu, że wydaje mi się ze konstrukcja jest specyficzna i nie dla każdego Wink Myślę, że ktoś oblatany może mieć z tego latawca wiele radości.
Mnie zajmie trochę czasu nim naprawdę zacznie mnie bawić.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Mar 06, 2012 18:47    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Latawce Akrobacyjne Strona Główna -> Testy i opinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: