|
Latawce Akrobacyjne Forum Miłośników Sportów Latawcowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sztender

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 16:19 Temat postu: Invictus #2 (Davide Equizzi) |
|
|
No to tak, latawiec nie dla wszystkich, potrafi być szybki i jest mocno nadsterowny do tego stopnia, że czasem ciężko go wyciągnąć.
Bardzo specyficzna konstrukcja nie wybacza błędów. A że dużo ich robię to w pewnym momencie wręcz nabawiłem się frustracji. Generuje całkiem duży ciąg jak powieje. Uzda bardzo na zewnątrz, w powietrzu wygląda na mocno odchylony do tylu, i co ciekawe w "pionie" przechodzi za głowę nim zgubi ciśnienie.
Moja konstrukcja jest za słaba w silnym wietrze. Rury "decathlonowe" w widoczny sposób pracują na końcach skrzydeł, na szczęście tylko w górnej granicy wiatrowej gdzieś powyżej >25km. Niestety, nie wytrzymały 1,5h latania w silnym wietrze i notorycznego walenia dziobem, strzeliła rura przy dziobie na LE. (skończy się chyba pełnym skysharkiem, jednak to rozpiętość 2,5m)
Nakręciłem jakiś materiał to zmontuje jakaś "dłużyznę" . Tricki też robi specyficznie nie jest prosto Po 1h latania oswoiłem się z nim na tyle, że latanie przestało być frustrujące a zaczęło być przyjemne. Udało mi się nawet wykonać jakieś ewolucje ale mam wrażenie, że na OVERZE tricki są znacznie prostsze i bardziej przewidywalne No teraz latać i pokombinować z ustawieniami  _________________ EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 16:19 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sztender

|
|
Powrót do góry |
|
 |
sztender

|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 18:47 Temat postu: |
|
|
Polatałem trochę, powalczyłem z uzda. Jest znacznie lepiej. Nadsterowność spadła do poziomu akceptowalnego (dla mnie). Pompowanie na małym wietrze już coś daje. Latawiec równiej odpowiada na porywy wiatru. Jeszcze pewnie jest trochę pracy z tym ale zrobił się "przyjaźniejszy" Co nie zmienia faktu, że wydaje mi się ze konstrukcja jest specyficzna i nie dla każdego Myślę, że ktoś oblatany może mieć z tego latawca wiele radości.
Mnie zajmie trochę czasu nim naprawdę zacznie mnie bawić. _________________ EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 18:47 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |