Wysłany: Czw Sty 17, 2013 10:17 Temat postu: Invictus75 o poranku...
Ustawiliśmy się ostatnio z Pawłem na małą sesję zdjęciowo-filmową na plaży. Efekty to miły dla oka filmik ( Paweł na linkach), kilka fajnych zdjęć i połamana dolna rozpórka
Wiatr około 10km/h więc górna granica dla tego latawca.
filmik:
Ponad to prosta trzypunktowa uzda (skrócone ramię wewn, i wydłużone zewn), jednoczęściowa dolna rozpórka oraz YoYo stopery... _________________ Latawce: Zeruko R194 (decathlon), Invictus 75% SUL , Sixth Sense STD (D.E.), Vortex STD (C.D.)
Zmiany uzdy oceniam na plus.
Latawiec stał się dużo bardziej stabilny i mniej nadsterowny.
Nie jestem w stanie wykonać nim ładnie wyglądających HA.
Możliwe, że to już zależne od samej geometrii żagla?
Trzeba zerknąć jak HA wykonuje pełnowymiarowy Invictus.
Pewnie warto jeszcze pokręcić przy ustawieniach, ale lata już nieźle
Dzięki Iwan za możliwość pobawienia się nim trochę!
No i dzięki za zdjęcia do filmu ! _________________ Latawce: Eolo Genesis, Eolo Over, DIY l'Organic, Kitehouse Pulsar, DIY SixthSense, Fly-Acoustik UL, DIY Magnet, R-SKY Shooter Classic, LevelOne Gentleman, DIY D&N, LevelOne Genesis UL | http://www.youtube.com/user/pa79vel/videos
W HA mam wrażenie że lekko nadsterowny normalny invi, też nie jest "tytanem" pod tym względem, nie jest to "tip top" precyzyjny latawiec.
Spróbujcie skrócić wiskersy o 0,5-1cm (i zobaczyć).
Jak miałem za długie był nadsterowny.
Do tego mam wrażenie, że w odróżnieniu od "mojego" ma inaczej oś obrotu bardziej z "przodu". A i jakby trudno go w YoYo utrzymać jak na filmie "vortexa" spróbujcie dołożyć wagę, albo wydłużyć górną uzdy żeby miał cm do nawijania
Chyba najlepszy "mały" latawiec jaki widziałem _________________ EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2)
[..]
Spróbujcie skrócić wiskersy o 0,5-1cm (i zobaczyć).
[..]
spróbujcie dołożyć wagę, albo wydłużyć górną uzdy żeby miał cm do nawijania
[..]
Dzięki za porady, na pewno jeszcze będę testował różne ustawienia, ale już jest dużo "spokojniejszy" niż pierwsza wersja. mam do niego ze 3 zestawy whiskersów różnej długości więc posprawdzam jeszcze na pewno rożne ustawienia, puki co mam nos do przeszycia bo plaża zimą jest mordercza....
sztender napisał:
Chyba najlepszy "mały" latawiec jaki widziałem
DZIĘKI!!! _________________ Latawce: Zeruko R194 (decathlon), Invictus 75% SUL , Sixth Sense STD (D.E.), Vortex STD (C.D.)