|
Latawce Akrobacyjne Forum Miłośników Sportów Latawcowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sztender

|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 00:28 Temat postu: Acrobatrider |
|
|
No cóż, chwila w powietrzu i wszystko jasne.
Latawiec mocno Oldskulowy. Tak mocno, że jako "świeży" adept, czegoś takiego nie miałem w rekach Wygląda jak Speedster.... a lata zaskakująco wolno. Spory i równy ciąg. Może wcale tak bardzo bym się nie czepiał. Bo latawiec jak latawiec są "lepsze" i "gorsze", zależy czego kto oczekuje, co kto umie i czego się chce nauczyć.
Tyle, że jak patrze na takie coś, to otwiera mi się "nóż w kieszeni".
Model przeznaczony do trików i akrobacji. Nowoczesna konstrukcja. Poszerzone boczne krawędzie spływu ułatwiają akrobacje. Latawiec na słabe i średnie wiatry. Należy podkreślić lekką konstrukcję. Tkanina 39g/m2, rurki węglowe 6mm. Siła wiatru: 0,5-3,5Bft. Zalecane linki 80kg.
Cytat ze strony producenta !!!
Tyle, że z "trickowaniem", ani nowoczesnością konstrukcji, nie ma to nic wspólnego. To nie jest latawiec trickowy w obecnym tego słowa znaczeniu.
Szkoda, bo jakość wykonania wysoka. _________________ EOLO Over/Vortex MK IV(al'a IKAREX) Invictus#2 Arlekin Bee (nylon 42-48g/m2) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 00:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zyzio

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 10:10 Temat postu: |
|
|
Ja ten latawiec z dokładnie tym samym opisem widziałem na początku mojej kariery latawcowej 10 lat temu. Wtedy to może i był nowoczesny, ale tricki robi w stylu 2D. Myślę, że axel nawet ładny by wyszedł, tak miał mój stary Jam Session, który wyglądał podobnie do Rider'a. Czy możesz dodać opinie na stronie producenta?
Krzysiek _________________ na linkach Feather, Frenezy, VMask-Vented, 4D
w szafie Easy, E-Motion, Jam Session 2001 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 10:10 Temat postu: |
|
|
|